Pričala nam teta Knjigolina

Pricala nam teta Knjigolina

Nakon velikog uspjeha knjiga Uspavanka za Knjigosaura i Školske bajke, (obje su dobitnice velikih književnih nagrada, Malog Princa i Nagrade Društva pisaca BiH), iz pera autorice Jagode Iličić stiže nova knjiga pod naslovom „Pričala nam teta Knjigolina“.
Riječ je o pričama koje djecu na najnježniji i najmaštovitiji način uvode u svijet književnosti, krilate njihovu maštu, uče ih o svijetu kome pripadaju i ohrabruju u snovima kako taj isti svijet učiniti boljim.
Priče su pogodne za čitanje u učionicama jer sadrže i pedagošku dimenziju koja može poslužiti kao uvod u obradi školskih tema. Zbirka je podijeljena u tri ciklusa.
Prvi ciklus posvećen je prvačićima.
Drugi je posvećen ekološkim datumima.
Treći ciklus sadrži bajke koje, kako podnaslov kaže, pripadaju superčitačima. Neke od njih nagrađene suna prestižnim natječajima u regiji.
Jagoda ili teta Knjigolina kako je djeca zovu, priče je već povjerila čitalačkoj publici u dječjim književnim klubovima, govorila je najmlađoj publici na književnim susretima a djeca, kao najobjektivniji kritičari, već su ih prigrlila i uvrstila u zbirku omiljenih.

Knjigu možete preuzeti u pdf formatu ili je pročitati na samom site-u.

126

Tags:

Comments are closed