O nama

Jagoda Iličić

Autorica brojnih knjiga za djecu i odrasle. Dobitnica je književnih nagrada Zijad Dizdarević, Nagrada Društva pisaca BiH, Mali princ, Krešimir Šego, Stablo nasred svijeta, nagrade za najbolju priču u Bosanskoj Krupi, Vitezu, Tešnju, Mostaru.
Autorica je i voditeljica ciklusa tv emisija za djecu pod nazivom Put kroz Liliput.
Autorica je čitanki za osnovnu školu.
U Tuzli je osnovala i vodi dječji književni klub Knjigolina i prijatelji. U timu je suradnika dječjeg časopisa Cvitak.
Nominirana je za prestižnu svjetsku nagradu Astrid Lindgren kao predstavnica Bosne i Hercegovine.

Mirsad Bećirbašić

Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Postdiplomski studij pohađao na pariškoj Sorboni. Bio je urednik dječijih časopisa Palčić i Vesela sveska, urednik dječijih programa na Federalnoj televiziji, glavni urednik izdavačkih kuća Šahinpašić i Sarajevo Publishing, direktor Centra za kulturu u Sarajevu.

Autor je brojnih knjiga za djecu i odrasle, čitanki za osnovnu školu i ciklusa emisija za djecu. Knjige Pticodrom i Škola baleta zastupljene su u školskoj lektiri. Pjesme su mu objavljene u brojnim udžbenicima za osnovnu školu. Višestruko je nagradivan znacajnim priznanjima : Nagrada Trebinjskih večeri poezije 1973. i Fund for Free Expression Award, U.S.A. 1993.

Tatjana Andrejević

Piše i ilustruje pjesme i priče za djecu. Autor knjige pjesama za djecu “Zvrči zvrčak cvrči cvrčak” (2023.) i knjige “ALOR” (2020. ). Autor niza priča za djecu objavljenih u zajedničkim zbirkama.